MAD NORTHSTAGE FESTIVAL


 
 
Επιταχύνοντας την επιστήμη - Είμαστε όλοι 14 δισεκατομμυρίων ετών!
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην προέλευση του Σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης...
 
 Μια πρωτοποριακή έκθεση στην  οποία παρουσιάστηακαν τα πειράματα που συντελούνται στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) τα οποία αναμένεται να αποκαλύψουν κάποια από τα μυστήρια του Σύμπαντος. Στόχος της έκθεσης ήταν να εγείρει στους επισκέπτες  τον θαυμασμό και την περιέργεια για την προέλευση του Σύμπαντος  και των βασικών συστατικών της ύλης  και να  καταδείξει τη σύνδεση της θεμελιώδους έρευνας του παρελθόντος με  τις τεχνολογίες  του παρόντος.
 

 

Μusic Band Festival


Mετά την επιτυχία της πρώτης οργάνωσης του Music Band Festival στην 78η  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την απήχηση που είχε στο κοινό η εμφάνιση των νεανικών συγκροτημάτων στην υπαίθρια σκηνή,  στην 79η ΔΕΘ, 6 - 14 Σεπτεμβρίου 2014, το Music Band Festival  απέκτησε  διαγωνιστικό χαρακτήρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτικές για τους συμμετέχοντες.

GDG THESSALONIKI


Το GDG είναι μια κοινότητα προγραμματιστών, ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία, σπουδαστών και επιχειρήσεων, που παρόλο που κατέχουν διαφορετικές ειδικότητες και προέρχονται απο διαφορετικούς τομείς, πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την εξέλιξη της κοινωνίας και την προώθηση της καινοτομίας. Αυτό για την κοινότητα του GDG είναι πολύ σημαντικό, επειδή μέσα από την όσμωση διαφορετικών  αντιλήψεων, σκέψεων και κόσμων παράγεται γνώση, προάγεται η  συνεργασία και γεννιούνται ιδέες. Άλλωστε η τεχνολογία ανπτύσσει τα εργαλεία, που προσδιορίζουν τις ανάγκες της αγοράς και συμβάλλουν στην αναπτυξη της καινοτομίας. 
 
 
 

CHEAPART 79 ΔΕΘ


Γωνιά Γαστρονομίας


Η Γωνιά Γαστρονομίας είναι τμήμα της διαφημιστικής εταιρίας «BUTTERFLY communication»  και ως στόχο έχει την ανάδειξη προϊόντων της ελληνικής γης στο ευρύ κοινό. Συμμετέχοντας τόσο σε εκθέσεις της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού ενισχύει τις συνεργασίες μεταξύ των παραγωγών αλλά και δημιουργεί νέες. Πέρυσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και μετά από μια απόλυτα επιτυχημένη παρουσία στην 78η Δ.Ε.Θ., η Γωνιά Γαστρονομίας φιλοξένησε στο Περίπτερο 7 προϊόντα, γεύσεις και νοστιμιές απ΄όλη την Ελλάδα.

Τρέξε χωρίς τερματισμό


 

Έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό από τους άλλους διοργάνωσε η ΔΕΘ HELEXPO και ο αθλητικός σύλλογος ΕΡΜΗΣ 1877 στον οποίο μπορούσε να συμμετέχει όποιος ήθελε, αθλητές, δρομείς αλλά και απλός κόσμος, συνεχόμενα, μέρα και νύχτα από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2014 με ένα και μοναδικό σκοπό: την υποστήριξη ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη.  Κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατράπηκε  σε χρήματα, που προσφέρθηκαν  σε φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα. 
 
Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου δεν υπήρχαν ηττημένοι. Μόνο νικητές: η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική ευθύνη, η φιλανθρωπία. 
 
 
1ο φεστιβάλ παιδικών παραστάσεων ΔΕΘ
 
 
Στην 79η ΔΕΘ ξεκίνησε ένα νέο φεστιβάλ για τους μικρούς επισκέπτες με  ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και  διαδραστικές εκδηλώσεις. Επιδιώκοντας να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, έχοντας ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, το φεστιβάλ συνδύαζε την παιδική ψυχαγωγία με εκπαιδευτικά ερεθίσματα. 
 
Back to Streets

Παράλληλη δράση της 79ης ΔΕΘ με στόχο την προβολή  και την  προώθηση της «street» κουλτούρας της Θεσσαλονίκης. Εργαστήρια και επιδείξεις Skateboard, BMX, Longboard, Graffiti, Break dance, Capoeira και Street Theatre εντυπωσίασαν  και συνεπήραν τους επισκέπτες της 79ης ΔΕΘ προσελκύοντας παράλληλα το νεανικό κοινό της πόλης. Αθλητές BMX και Skateboard, χορευτές Break dαnce,  Capoeiristas, καλλιτέχνες Graffiti, ακροβάτες, μίμοι, ζογκλέρ και ισορροπιστές ανέλαβαν την διοργάνωση θεματικών εργαστηρίων εκμάθησης και πειραματισμού με μορφές τέχνης, αθλητισμού και χορού που στο σύνολό τους αποτελούν τη λεγόμενη «κουλτούρα του δρόμου».

RETRObit


Eκθεση Συλλεκτικών Yπολογιστών και Παιχνιδομηχανών
Ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν...
 
Η έκθεση συλλεκτικών υπολογιστών κα παιχνιδομηχανών  «RETRObit» ήταν  ο καρπός της προσπάθειας των μελών της ομάδας του retroclub.info και  ξεκίνησε την οργάνωση της πρώτης έκθεσης πέρυσι στην 79η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.  «Η ύπαρξη των μηχανημάτων αυτών ανασύρει μνήμες νοσταλγίας και ρομαντισμού μίας άλλης εποχής, όπου τα μηχανήματα αυτά εξυπηρετούσαν και ψυχαγωγούσαν τους χρήστες τους, και αποδεικνύει την εξέλιξη της τεχνολογίας από τους πρώτους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι τους νεότερους - σκοπός της έκθεσης ήταν να ταξιδέψουν και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι που έζησαν την γενιά αυτή των υπολογιστών και να δουν πρακτικά οι νεότεροι τους υπολογιστές που η ιστορία έγραψε με χρυσά γράμματα και την μετάβαση από την τεχνολογία του τότε στο σήμερα».
 
«Η Ζωή μου στην Πόλη» (My City Life)

 

Οι επισκέπτες του «Η Ζωή μου στην Πόλη» είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά επιχειρήσεις και επαγγελματίες της πόλης, να αγοράσουν τα προϊόντα τους, να ενημερωθουν για τις υπηρεσίες τους και να διασκεδάσουν με την οικογένειά του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους ψυχαγωγίας που κάθε αξιόλογη πόλη διαθέτει για τους πολίτες της.  Μια συναρπαστική επίσκεψη στο περίπτερο 16 και στο «Η Ζωή μου στην Πόλη" με χώρους ξεκούρασης για τους μεγάλους αλλά και παιδότοπους για τους μικρούς μας φίλους !

Ειδικό αφιέρωμα της 79ης ΔΕΘ στην Ορθοδοξία


Συνεχίζοντας την πρωτοπόρο και καινοτόμο τακτική της, η ΔΕΘ στην 79η διοργάνωση της  παρουσίασε  τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους απλούς επισκέπτες της ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ με τίτλο «Ορθοδόξων Τέχνη». Η Ορθοδοξία είχε από πάντα μια μόνιμη και σταθερή διαλεκτική σχέση με την Τέχνη. Αυτό αποδεικνύεται από τα πολλά, ποικίλα και πλουσιότατα έργα τέχνης που στολίζουν και κοσμούν τους Ορθόδοξους Ναούς και τις Ιερές Μονές. Εικόνες, ξυλόγλυπτα, μεταλλικά έργα, σκαλισμένες πέτρες και μάρμαρα, ψηφιδωτά, πολύχρωμα άμφια, αγιογραφημένα χειρόγραφα και τόσα άλλα καλλιτεχνήματα, βρίσκονται από τα αρχαία χριστιανικά χρόνια στο επίκεντρο της λατρείας και της θεολογίας. Τo παραπάνω θεματικόαφιέρωμα έλαβε χώρα σε έναν από τους κεντρικούς χώρους του εκθεσιακού κέντρου με τη συμμετοχή  επαγγελματιών κι επιχειρήσεων  με ασημένιες κι ασημόχρυσες εικόνες, αγιογραφίες και βυζαντινή ζωγραφική, βιτρό και ψηφιδωτά, ιερά άμφια,σταυρούς και εγκόλπια, εκκλησιαστικά είδη,καντήλια,μανουάλια,εκκλησιαστικές εκδόσεις, cd βυζαντινής μουσικής κ.ά.

 

Η Έκθεση ‘’ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ’’... σε ένα ταξίδι στη 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Με παρακαταθήκη τις τρεις προηγούμενες, κατά γενική ομολογία επιτυχημένες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα  υλοποιήσαμε  δυναμικά και την περσυνή  διοργάνωση, που θα πραγματοποήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της διεξαγωγής της 79ης  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, από τις 6 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2014. Στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό-παραγωγικό τομέα και το τουριστικό προϊόν που ποικιλότροπα συνδέεται μ’ αυτόν, θέσαμε ως σκοπό της έκθεσης την ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και την καταξίωση στη συνείδηση του  καταναλωτή της ελληνικής περιφέρειας ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού. 

 

 

...Και η “ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ” στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 6-14 Σεπτεμβρίου 2015! Η Κρήτη  για μια ακόμη φορά οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη και  στη ΔΕΘ με σκοπό την προβολή και προώθηση των κρητικών παραδοσιακών προϊόντων υγιεινής διατροφής με ό,τι καλύτερο παράγεται στην Κρήτη - έτσι ώστε αυτά να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστά στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η Κρητική γη και  εκτίθενταν στα περίπτερα των εκθετών-παραγωγών όπως: ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, κρασί, τσικουδιά, μέλι, γάλα, ζυμαρικά, σφακιανές πίτες, καλιτσούνια, ελιές και πάρα πολλά άλλα.

 

Η Exclusive Beauty στην καρδιά της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 6-14/9/2014. Μια μοναδική  έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες ομορφιάς που απευθύνονται κατευθείαν στο ευρύ κοινό, στην καρδιά της Δ.Ε.Θ., από τις 6 έως τις 14/9/2014 στο πιο κεντρικό κτίριο της έκθεσης το 13, για όλες τις ημέρες λειτουργίας της ΔΕΘ, κατ΄ απαίτηση όλων των εκθετών μας.