Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου Ο Α.Ο.Θ. διοργανώνει – στα πλαίσια της 81ης ΔΕΘ - το 49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που πλέον προσμετρά μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
 
Ο Α.Ο.Θ. προωθεί από την αρχή της χρονιάς το σλόγκαν πως το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί στο βουνό και όχι στην κονσόλα. Έτσι ο 6ος γύρος του 52ου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα διεξαχθεί στα ορεινά της Χαλκιδικής, σε γνώριμες και αγαπημένες ειδικές διαδρομές, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλαυση των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων.
 
Η εκκίνηση το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από την Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πιστοποιεί για άλλη μια φορά τα ισχυρά δεσμά της Δ.Ε.Θ. με τον Α.Ο.Θ. και τον ομώνυμο αγώνα. Το «παιχνίδι» με το χρονόμετρο αρχίζει σε απόσταση λιγότερη των 30 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη. Λιβάδι – Πετροκέρασα και τα πρώτα 19.7 αγωνιστικά χιλιόμετρα «γράφτηκαν» στις καρδιές των πληρωμάτων. Από την Δουμπιά στα Σανά και από εκεί στην ειδική διαδρομή Άγιος Πρόδρομος των 13.22 χιλιομέτρων. Ανάπαυλα για τα πληρώματα και Parc Ferme για τα αγωνιστικά στον Πολύγυρο.
 
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, αν υπάρχουν εγκαταλείψαντες, αυτοί εκκινούν με το καθεστώς Super Rally εφόσον έχουν πράξει αυτά που ορίζει ο κανονισμός, τα υπόλοιπα πληρώματα ρίχνονται στην μάχη για τις θέσεις στο βάθρο με νέα σειρά εκκίνησης. Η ειδική διαδρομή του Παλαιοκάστρου με τα 8 χιλιόμετρα είναι η «προθέρμανση» για την ειδική διαδρομή Τσουκαλάς Ι των 16.5 χιλιομέτρων που ακολουθεί και θα απαιτήσει τα μέγιστα από όλους.
 
Δύο ειδικές διαδρομές, η επανάληψη του δύσκολου «Τσουκαλά» και η χαρακτηρισμένη ως Super Stage τελευταία ειδική διαδρομή «Λιβάδι» των 7.5 χιλιομέτρων όπου αναμένεται να κριθεί ο νικητής του αγώνα, καθώς σε ένα Ράλλυ Δ.Ε.Θ. δεν υπάρχουν εύκολες νίκες.
 
Τερματισμός και απονομή στη Νότια Πύλη Δ.Ε.Θ. με όλη την λαμπρότητα που απαιτεί ένας αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ένας αγώνας τον οποίον στηρίζουν με κάθε μέσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος
 
6 ειδικές διαδρομές, 81.29 αγωνιστικά χιλιόμετρα, 153.75 χιλιόμετρα απλής διαδρομής, 1 σλόγκαν:
 

Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης
Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη
Εντός Δ.Ε.Θ. - Περίπτερο 15 – Ημιόροφος
Τηλ. 2310 423220, 2310 423221