Η Θεσσαλονίκη μια πλούσια πόλη σε ιστορία 2.300 χρόνων δεν παύει ακόμα να μας εκπλήσσει με ξεχωριστές ιστορίες που ξεπηδάνε από τις γωνιές και τις γειτονιές της. 
 
Αυτή η πόλη γεμάτη από μύθους, παραδόσεις και κρυφές αφηγήσεις, τώρα θα αποκαλύψει κάποια από τα μυστικά της στο κοινό της 81ης ΔΕΘ.
 
Στη Θεσσαλονίκη τα προξενιά και η έγκριση της πεθεράς για έναν γάμο γινόταν στα χαμάμ, λουτρά της πόλης, μετά από γυμνό «έλεγχο» της νύφης. Το σιντριβάνι της πλατείας Ναβαρίνου αναπαριστά έναν ήρωα του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά που κατέστρεψε την πόλη το 1917 και τι έφταιξε που σάρωσε ολόκληρη την πόλη; Πού συλλαμβάνονταν τα ιερά παιδιά με τις ευλογίες της θεάς Αφροδίτης  στην Θεσσαλονίκη; Από πού και από πότε έχει βγει το όνομα «η πόλη του καφέ» και οι «χαλαροί» της Ελλάδας; Η μυστική εορτή του Αγίου Δημήτριου και η εμφανίσεις του...
 
Τόσες ιστορίες και τόσοι μύθοι από τη Θεσσαλονίκη θα γεμίσουν την περιέργεια αλλά και την αστική γνώση όσων επισκεφθούν την 81η ΔΕΘ.  Ως μέσο αφήγησης των ιστοριών αυτών θα υπάρχουν ιστορίες comics και εικονογραφήσεις καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, να υποδεχτούν τους επισκέπτες της έκθεσης αυτής, στο Περίπτερο 1 της 81ης ΔΕΘ.   
 
Μύθοι Ιστορίες
 1. Λευκή
 2. Φωτιά 1917 
 3. Μαύρη πέτρα 
 4. Στοές 
 5. Γοργόνα 
 6. Χαμάμ 
 7. Νεκροταφείο «Φάρος» 
 8. Φραπές 
 9. Αγ. Δημήτριος 
 10. Πετροπόλεμος 
 11. Στήλη Όφεων 
 12. Χαλαρά
 13. Ανάχωμα Παραλίας
 14. Μαντάμ Δε Δε
 15. Γραία του ’78 
 16. Κήποι του Πασά 
 17. Μουσού Μπαμπά 
 18. Ούζο
 19. Σιντριβάνι