σε περίπτωση που θέλετε να δείτε το πρόγραμμα και τις συμμετοχές στη ρώσικη γλώσσα, ακολουθείστε τον παραπάω σύνδεσμο.
 
ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ
Η ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ. Η ΔΕΘ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ, ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ, ΜΕ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 16.
 
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρωσική συμμετοχή στην 81η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της ανάδειξης της Ρωσίας σε τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης. Η σημασία αυτή υπογραμμίζεται και από την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

“Συζητήσαμε λεπτομερώς τα κεντρικά θέματα της Ελληνο-Ρωσικής συνεργασίας και σημαντικά διεθνή και περιφερειακά θέματα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς των επιχειρήσεων και του εμπορίου”, δήλωσε ο κ. Πούτιν μετά τις συνομιλίες.

Η 81η ΔΕΘ, σημαντική σε κλίμακα, αλλά και με έντονο επιχειρηματικό χαρακτήρα, θα χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από την παρουσία του ρωσικού περιπτέρου, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον Ντένις Μαντούροβ [Denis Manturov],Υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι ρωσικές εταιρείες ενδιαφέρονται για αμοιβαία συνεργασία. «Οι συντονισμένες προσπάθειες θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της συνεργασίας, όχι μόνο στο εμπόριο και στον ενεργειακό τομέα, αλλά και στη βιομηχανία και τις επενδύσεις. Τα αποτελέσματα που θα επιτύχουμε θα καταστήσουν δυνατή τη διαμόρφωση ενός νέου επιπέδου διμερούς συνεργασίας. Ιδιαίτερο ρόλο στην εν λόγω προσπάθεια θα παίξουν η Κοινή Ελληνο-Ρωσική Επιτροπή επί Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας, καθώς και το Ελληνο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Συνεργασίας και Επενδύσεων”.

 
Οι ρωσικές επιχειρήσεις θα προβάλλουν στην 81η ΔΕΘ τα επιτεύγματα της Ρωσίας σε τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας, η μηχανολογία, η γεωργία, οι κατασκευές, οι μεταφορές, το εμπόριο και η εφοδιαστική αλυσίδα. Παράλληλα θα παρουσιαστεί η επιτυχημένη πορεία των περιφερειακών επιχειρήσεων και οι τεχνολογικές τους προτάσεις Η κεντρική ιδέα της ρωσικής παρουσίας θα είναι η προώθηση προϊόντων που παράγονται στη Ρωσία, η παρουσίαση της τεχνολογίας και των υπηρεσιών στις διεθνείς αγορές και η προσέλκυση επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα της ρωσικής οικονομίας.

Στην 81η ΔΕΘ θα παρουσιαστούν επίσης ρωσικές εφευρέσεις που θα αποκαλυφθούν για πρώτη φορά στο κοινό της έκθεσης.

Το επιχειρηματικό πρόγραμμα της ρωσικής παρουσίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μικρομεσαίες και μεγάλες εταιρείες και θα αποτελέσει εφαλτήριο εποικοδομητικών επαφών και συμφωνιών με στόχο τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και στις δύο χώρες.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016 θα δώσει την ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο να επεκτείνουν τον χάρτη των διεθνών επαφών τους, να συναντήσουν εν δυνάμει πελάτες, καθώς και σημαντικούς παίκτες σε οικονομικούς τομείς – κλειδιά!