Ο καλλιτεχνικός θίασος του Αθλητικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου


Ο καλλιτεχνικός θίασος του Αθλητικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Αποτελείται διάφορες ομάδες παραδοσιακών κινέζικων αθλημάτων και θεαμάτων όπως ο χορός του δράκου- λιονταριού, πολεμικές τέχνες, softball, το παραδοσιακό κινεζικό Tai Chi τέννις, αεροβική περφόμανς, καλλιτεχνική γυμναστική αλλά και ομάδες σύγχρονου χορού, παραδοσιακού χορού, αθλητικού χορού κ.α..

 

Από την ίδρυσή της, η ομάδα πολεμικών τεχνών του καλλιτεχνικού θιάσου έχει δώσει παραστάσεις σε 22 χώρες και πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Έχουν παρουσιάσει το πρόγραμμά τους για τον πρόεδρο της λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τσινπίγκ, στους αντιπροέδρους του κρατικού συμβουλίου Ουέν Ζιαμπάο, Zhang Gaoli, Li Yuanchao, Liu Yandong και άλλους εξέχοντες ηγέτες. Επίσης, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008, στις τελετές έναρξης και λήξης των παραολυμπιακών αγώνων, στην 60η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

 

Άλλες παραστάσεις που έχουν δώσει:

  • Τελετή λήξης για τη χρονιά της Κίνας στη Ρωσία, 24 Μαρτίου 2010
  • Στην επίσκεψη του Ουέν Ζιαμπάο, πρώην πρωθυπουργού της Κίνας, στην Αργεντινή, 26 Ιουνίου 2012
  • Στην τελετή υποδοχής του προέδρου της Τανζανίας Τζακάγια Κικουέτε, από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τσινπίγκ στις 24 Οκτωβρίου 2014
  • Στην τελετή λήξης για το έτος της Κίνας στην Νότια Αφρική στις 2 Δεκεμβρίου 2015.