Σημαντικά αυξημένη ήταν η προσέλευση του κόσμου το πρώτο Σαββατοκύριακο της 78ης ΔΕΘ σε σχέση με πέρυσι (9/9/2013)

Δευτέρα, 9 Σεπτέμβριος, 2013

Σημαντικά αυξημένη ήταν η προσέλευση του κόσμου το πρώτο Σαββατοκύριακο της 78ης ΔΕΘ σε σχέση με πέρυσι, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της φετινής διοργάνωσης. Ενδεικτικό είναι ότι το Σάββατο, ημέρα πορειών και συγκεντρώσεων, οι επισκέπτες αξιοποίησαν τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της Έκθεσης μέχρι τις 12 το βράδυ και ήρθαν στη ΔΕΘ, παρά τις αντίξοες συνθήκες. 

Από τις σημαντικές στιγμές του πρώτου διημέρου που τράβηξαν το βλέμμα των επισκεπτών, ήταν το εναέριο θέαμα με τη μηχανή και τους ακροβάτες σε σκοινί από το Περίπτερο 7 στον Πύργο του ΟΤΕ, που «ανάγκασε» τους επισκέπτες να κοιτάξουν ψηλά και θύμισε παλιές εποχές της διοργάνωσης. Οι συναυλίες του MADNorthStageFestival, όπου έκαναν την αρχή η Έλενα Παπαρίζου και ο Stan μαζί με τους Otherview και τους ProfessionalSinnerz, ενθουσίασαν και έδωσαν παλμό στο νεανικό κοινό, ενώ η έναρξη του θεσμού MusicBandFestival με τους Motherwhat προσέλκυσε τους λάτρεις του ροκ. 

Χθες το απόγευμα ξεκίνησε και η Εβδομάδα Ποδηλάτου στη νότια πύλη της ΧΑΝΘ, με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo να εγκαινιάζει τα ποδήλατα που διατίθενται δωρεάν στον κόσμο για βόλτες στο κέντρο της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι αγώνες γυναικών στο τουρνουά beachvolley. 

Στο σημερινό πρόγραμμα τα ακροβατικά με τη μηχανή στον Πύργο του ΟΤΕ θα συνεχίσουν να κόβουν την ανάσα των θεατών στις 19:00 και στις 21:00. Για τις 17:30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας beachvolley των Τσοπούλου/Τίλη απέναντι στις Καραγκούνη/Σπανού και για τις 18.30 ο αγώνας των Janeva/Tcholakova από τη Βουλγαρία απέναντι στις Παρισάκη/Μαναβή. 

Στις 19:30 οι BlackBacon θα ανέβουν στη σκηνή του MusicBandFestival, στον χώρο απέναντι από το περίπτερο 6 και στις 21:30 η Πέγκυ Ζήνα θα εμφανιστεί στο MADNorthStageFestival, δίνοντας μια λαϊκή νότα στο βράδυ της Δευτέρας.   

Σήμερα, όπως και όλες τις καθημερινές, το εισιτήριο είναι 3 ευρώ, ενώ υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο των 10 ευρώ. Η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00.

Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης, στα εισιτήρια η Domotel, στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που είναι και μεγάλος χορηγός στο BeachVolley, στο e-gaming οι RedBull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο BeachVolley οι MegaSecurity, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.