Το ποδόσφαιρο και η 81η ΔΕΘ ενώνουν Ελλάδα και Ρωσία

Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος, 2016
 
«Ο αθλητισμός είναι ένα στοιχείο που ενώνει τους λαούς». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, έδωσε τον τίτλο του σημερινού φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα βετεράνων ποδοσφαιριστών, πολιτικών, αλλά και εκπροσώπων φορέων Ελλάδας-Ρωσίας, που διοργάνωσε η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Arkady Dvorkovich, βράβευσαν δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού και ρωσικού ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Χατζηπαναγή και τον Sergey Shavlo.
 
 
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μια συμβολική σέντρα έστειλε την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή των Ρώσων, θέλοντας να τους τιμήσει ως φιλοξενούμενους. Πρότεινε δε ο συγκεκριμένος αγώνας να καθιερωθεί, ώστε να συμβάλει στην εξωστρέφεια της ΔΕΘ, της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος επίσης στα ποδοσφαιρικά ινδάλματα του παρελθόντος που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο –είτε ως παίκτες είτε ως θεατές- τόνισε πως συμβάλουν στο να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό πλεονέκτημα του αθλητισμού.
 
Στον πρωτότυπο αυτό αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας και έληξε με σκορ 4-2 υπέρ των Ρώσων, συμμετείχαν: στην ελληνική ομάδα και από την πλευρά των βετεράνων έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, Ντίνος Κούης, Κώστας Ορφανός, Γιάννης Γκιτσιούδης και Γιάννης Τζιφόπουλος, από την πλευρά των πολιτικών, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας, ενώ τη ΔΕΘ-Helexpo εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, κ. Τάσος Τζήκας και ο
 
διευθύνων σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Στον πάγκο της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν οι κ. Κώστας Αϊδινίου, Γιώργος Κούδας και Βασίλης Χατζηπαναγής.
 
Από τη ρωσική ομάδα έπαιξαν, μεταξύ άλλων, οι κ. Sergey Shavlo, Vladimir Leonchenko και Dmitry Goncharov και οι κ. Arkady Dvorkovich, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Lev Kuznetsov, υπουργός για θέματα Βορείου Καυκάσου και Alexander Novak, υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 
«Θέλουμε να τιμήσουμε την φιλία των δύο λαών, του ρωσικού και του ελληνικού» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας.
 
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.