Ανεβάζει ρυθμούς στην τελική ευθεία η 81η ΔΕΘ

Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος, 2016
 
Στην τελική ευθεία μπαίνει η 81η ΔΕΘ, που ανεβάζει ρυθμούς στο τελευταίο της Σαββατοκύριακο, καθώς η μεγάλη γιορτή της πόλης κορυφώνεται. Η ΔΕΘ-Helexpo καλεί όσους δεν έχουν επισκεφθεί ακόμα την επετειακή διοργάνωση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 90 χρόνων ζωής της ΔΕΘ, να... σπεύσουν.
 
 
Απόψε, στις 21:30, στη σκηνή των Music Events Live ανεβαίνουν οι αγαπημένοι της νεολαίας Demy, Κώστας Μαρτάκης και Γιώργος Παπαδόπουλος, με τον Βαγγέλη Κακουριώτη και τους Panik Live να κάνουν το opening act. Χθες το βράδυ η Πέγκυ Ζήνα ξεσήκωσε το κοινό της Έκθεσης, που κατέκλυσε τον συναυλιακό χώρο.
 
 
Δεκατρία θεματικά αφιερώματα και μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες-από τους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά, το 2ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Mysticon, τους Μύθους της Θεσσαλονίκης και τους Πειρατές μέχρι την Cheap Art, το Φεστιβάλ Τέχνης-Επιστήμης-Τεχνολογίας και τις Μέρες Θεάτρου- περιμένουν τους επισκέπτες.
 
 
Σήμερα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην 81η ΔΕΘ, είναι Ημέρα Γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών από όλη την Ελλάδα, στο περίπτερο 2 (10:00-22:00).
 
Εν τω μεταξύ, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το 49ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ. Από τις 10:00 έως τις 13:00 πραγματοποιείται ο τεχνικός έλεγχος στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, ενώ στις 16:00 θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα, που οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν με ανυπομονησία.
 
 
Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ημέρας περιλαμβάνονται εκδηλώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (11:00, Περίπτερο 15, χώρος παράλληλων εκδηλώσεων), του ΟΑΣΑ (12:30, Περίπτερο 15, χώρος παράλληλων εκδηλώσεων), της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος (16:00, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης), ενώ στις 18:00 θα γίνει παρουσίαση για την κοινή στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (τομέας Α11).
 
Στις 19:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και νέους, ανεβαίνει στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης η παράσταση «Ο Ποιητής και ο Αέναος κύκλος της Ζωής» της Λ. Πετροπούλου, από το θέατρο «Σκοινί κορδόνι».
 
Το Σαββατοκύριακο η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 22:00.