ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14-15/9 (13/9/2013)

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος, 2013

Με τους Onirama και τους Stavento συνεχίζεται σήμερα στις 21:30 το συναυλιακό πρόγραμμα της 78ης ΔΕΘ στο MAD North Stage Festival, ενώ στις 20:00 επανέρχονται οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι του ΚΘΒΕ και η παράστασή τους P.I.G.S Revolution ΔΕΘ Edition στον κήπο του κτιρίου διοίκησης.

Στη σκηνή του Music Band Festival ανεβαίνουν στις 19:30 τα συγκροτήματα «The Family Idiot» και «Device, απέναντι από το περίπτερο 6, ενώ το show Vertical Dance «σκαρφαλώνει» στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9. Δύο αγώνες beach volley ανδρών είναι προγραμματισμένοι για τις 17:30 και τις 18:30, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το Σάββατο.

Σήμερα στις 16:00 το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνουν το 7ο Σεμινάριο Εξωστρέφειας με τίτλο «How to do business in the USA» στην αίθουσα «Ολυμπιάς» του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Και βέβαια το εναέριο θέαμα με μηχανή και ακροβάτες ανάμεσα στο περίπτερο 7 και τον Πύργο του ΟΤΕ βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη (19:00 και 21:00).

Αύριο Σάββατο στις 21:30, στο MAD North Stage Festival τη σκυτάλη παίρνουν οι Κώστας Μαρτάκης, Demy, Μηδενιστής και Panik Stars, που αναμένεται να ανεβάσουν τον… πυρετό της διοργάνωσης. Στις 12:00 η μουσική παιδική παράσταση «Λάχανα και Χάχανα», μια ευγενική χορηγία του Θεάτρου Αυλαία και του www.ThessalonikiArtsAndCulture.gr, θα παρουσιαστεί στον κήπο του κτιρίου διοίκησης, ενώ στις 13:00 στον ίδιο χώρο παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν «Το Πέταγμα του Ίωνα», μια ευγενική χορηγία του Θεάτρου Σοφούλη και του www.ThessalonikiArtsAndCulture.gr.

Το πρωί του Σαββάτου στη Νότια Πύλη της ΧΑΝΘ θα πραγματοποιηθεί ο τεχνικός έλεγχος για το 46ο ΡΑΛΛΥ ΔΕΘ και στις 14:00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα από την Πλατεία Αριστοτέλους, με τον τερματισμό να έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 17:00 στη Νότια Πύλη της ΧΑΝΘ.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο περίπτερο 14 όπου φιλοξενείται η κοινότητα των προγραμματιστών της Google (Google Developers Group) θα γίνει live streaming με τα γραφεία της Google στη Silicon Valley. Παράλληλα σήμερα και το Σάββατο θα γίνονται εξειδικευμένες παρουσιάσεις που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες της Google.

Στο Music Band Festival παρουσιάζονται το Σάββατο στις 19:30 οι «Think a Name» και «Kazoo», ενώ και οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι «ξαναχτυπούν» στις 20:00.

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για να μαγέψει το κοινό της Θεσσαλονίκης στο MAD North Stage Festival στις 21:30. Οι παιδικές παραστάσεις «Λάχανα και Χάχανα» και «Το Πέταγμα του Ίωνα» θα είναι και πάλι μαζί μας (12:00 και 19:00 αντίστοιχα), ενώ τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του beach volley. Τέλος στη σκηνή του Music Band Festival ανεβαίνουν τα συγκροτήματα «The Sfentones» και «Breathless».

Την Παρασκευή η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ και η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και η Έκθεση θα έχει ανοιχτές τις πύλες της από τις 10:00 έως τις 22:00. Το οικογενειακό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και για τα ΑμΕΑ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης, στα εισιτήρια η Domotel, στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που είναι και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.