ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 78ης ΔΕΘ (11/9/2013)

Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος, 2013

Ανεβαίνει ο παλμός στην 78η ΔΕΘ, με τον κόσμο να συρρέει καθημερινά για να παρακολουθήσει μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει η ΔΕΘ-Helexpo και να περιηγηθεί στα περίπτερα. 

Χθες ο υπαίθριος χώρος Τόξο γέμισε από νεολαία που παρακολούθησε τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού, στο πλαίσιο του MAD North Stage Festival, ενώ σήμερα στη σκηνή θα ανέβει στις 21:30 ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στις 17:30 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει έναν αγώνα επίδειξης beach volley από την γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου, ενώ στις 19:00 ξεκινά η ποδηλατοδρομία στα ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγίας Σοφίας, Λευκός Πύργος κλπ), με αφετηρία και τερματισμό στη ΔΕΘ. Θα διατεθούν ποδήλατα και στο κοινό από την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στις 19:30 εγκαινιάζεται το περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών, που φιλοξενείται στο θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» (περίπτερο 12) και προβάλλει την πλούσια παραγωγή του νομού. Την ίδια ώρα θα κάνουν την παρουσία τους αισθητή χορευτικά συγκροτήματα από την περιοχή, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η υποδοχή της φλόγας της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδοδρομίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σήμερα επίσης ξεκινά και το εντυπωσιακό θέαμα του vertical dance, (ακροβατικός χορός σε τοίχο), που είναι μία παράσταση με σχοινιά, ένα show ισορροπίας, τεχνικής και ακρίβειας, υπό τους ήχους μουσικής στον τοίχο του περιπτέρου 9, απέναντι από το περίπτερο 13. Η επίδειξη είναι προγραμματισμένη για τις 19:45.

Στη σκηνή του Music Band Festival, απέναντι από το περίπτερο 6, ανεβαίνουν στις 19:30 οι Black Bacon και The Updates.

Στο δε περίπτερο 7 στη «Γωνιά Γαστρονομίας», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, όλη την ημέρα, να δοκιμάσουν βουβαλίσια προϊόντα και να κερδίσουν εκπτώσεις στις αγορές τους.

Η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 έως τις 10:00 και το εισιτήριο είναι 3 ευρώ (το οικογενειακό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ).

Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης, στα εισιτήρια η Domotel, στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που είναι και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.