ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ (10/9/2013)

Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος, 2013

Την παρουσία τους στην επόμενη ΔΕΘ με ένα κοινό περίπτερο θα επιδιώξουν Αυστραλία και ΗΠΑ, αποτιμώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις φετινές τους συμμετοχές στην 78η διοργάνωση.

Μάλιστα, όλα τα μέλη της αυστραλιανής αντιπροσωπείας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Άνω Βουλής της Βικτώριας, Γερουσιαστής κ. Μπρους Άτκινσον, έχουν ήδη υπογράψει τις αιτήσεις συμμετοχής τους για την επόμενη 79η ΔΕΘ, αφού οι επαφές που έκαναν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της διοργάνωσης ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές.

Σημειώνεται ότι στην 78η ΔΕΘ συμμετέχει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας (HACCI) και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αυστραλίας (HABC), ενώ με την αφορμή της διοργάνωσης, την πόλη επισκέπτεται κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Πολιτείας της Βικτώριας. Οι συμμετοχές και οι επισκέψεις από την Αυστραλία είναι προϊόν της εξωστρεφούς προσπάθειας της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία πέρυσι διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στην μακρινή χώρα με σημαντικά αποτελέσματα.

«Θα επιστρέψουμε του χρόνου. Η ΔΕΘ είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ανοίγει πόρτες για το μέλλον. Αποτελεί ένα κομβικό γεγονός που ενισχύεται χρόνο με το χρόνο και προσφέρει ευκαιρίες στις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άτκινσον.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βικτώριας, κ. Κεν Σμιθ, υπογράμμισε την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως προσδίδει ειδικό βάρος στη διοργάνωση, ενώ επισήμανε πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην 78η ΔΕΘ παρουσιάζει για τους Αυστραλούς το κομμάτι που αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. «Η ΔΕΘ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη αποτελεί πύλη στα Βαλκάνια και επιφυλάσσει ευκαιρίες»» σημείωσε.

Προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η εκθεσιακή συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και να επανέλθει σταδιακά η παρουσία τους στα επίπεδα του παρελθόντος, όταν διέθεταν αυτόνομο περίπτερο, θα καταβάλλει ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με την αφορμή της 78ης ΔΕΘ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα έχει επαφή με το εμπορικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ώστε να ανακινήσει το θέμα αυτό.

Όπως δε τόνισε ο ίδιος, αλλά και ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, επικεφαλής του εμπορικού τμήματος του Ελληνοαυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βικτώριας, θα επιδιωχθεί συνεργασία Αυστραλίας και ΗΠΑ στην επόμενη ΔΕΘ.

Συνεχίζεται πετυχημένα το MAD North Stage Festival

Πλήθος κόσμου απόλαυσε χθες βράδυ στην εξέδρα του MAD North Stage Festival, την Πέγκυ Ζήνα, η οποία αποθεώθηκε από τους θαυμαστές της.

Οι συναυλίες συνεχίζονται σήμερα στις 21:30 με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, στον υπαίθριο χώρο του Τόξου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμη:

- Στις 19:00 και στις 21:00 το καθημερινό ραντεβού με τους ριψοκίνδυνους ακροβάτες και το εντυπωσιακό εναέριο θέαμα με τη μηχανή.

-Στις 19:30 τα συγκροτήματα Badinage και Εκμέκ απέναντι από το περίπτερο 6 στο πλαίσιο του Music Band Festival.

- Στις 17:30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας beach volley των Παρισάκη/Μαναβή απέναντι στις Τσοπούλου/Τίλη και στις 18.30 ο αγώνας των Janeva/Tcholakova από τη Βουλγαρία απέναντι στις Καραγκούνη/Σπανού.

- Η Έκθεση είναι ανοιχτή από τις 16:00 μέχρι τις 10:00 και το εισιτήριο είναι 3 ευρώ (υπάρχει και οικογενειακό των 10 ευρώ).

Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης, στα εισιτήρια η Domotel, στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που είναι και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της MLS Πληροφορική που «έντυσε» την Πύλη του Συντριβανίου.